Allt Indutrade sa har visat sig vara sant. Vi bedriver vår verksamhet som tidigare och har fortsatt att vara ett lönsamt och växande företag.

Robert Parry

VD, Precision Parts UK

rob@precisionuk.co.uk
>20
Omsättning MGBP
48
Antal medarbetare
2004
Grundat
2018
Förvärvat

Familjekultur

2004 startade Robert Parry sitt företag Precision Parts UK. Från ett litet kontor med bara en dator, fax och baserat på ett eget koncept, byggde Robert upp ett starkt tillväxtbolag i Medtech-branschen. Idag tillverkar och levererar Precision Parts UK medicinska gasledningar till kunder över hela världen.

–Vi tillhandahåller de medicintekniska gasledningssystemen som transporterar syre från ett tryckkärl utanför sjukhuset till patientens andningsmask. ”From Plant Room to Patient” är vårt motto. Vi tillverkar ett komplett utbud av utrustning för medicinsk gas. Det innefattar bland annat utrustning för gasöverföring, övervakning, tryckreglering, rengöring och filtrering av gasen och vårt sortiment utökas kontinuerligt, förklarar Robert.

Återvinningsbara produkter

–Tillverkningen sker i vår fabrik utanför Manchester, nära flygplatsen, vilket är bra för våra internationella affärer; ett normalt år exporteras nästan 90 procent av vår försäljning. Vi har haft tillverkning i samma fabrik i sju år nu, men vi behöver antingen bygga ut eller flytta eftersom vi har slagit i kapacitetstaket i nuvarande anläggning.

–Våra produkter är helt återvinningsbara med en livstid på cirka 25 år. För att ytterligare öka vårt bidrag till ett hållbart samhälle har vi investerat i nya maskiner och ändrat våra rengöringsmetoder för att undvika giftiga kemikalier, säger Robert.

Stark efterfrågan

–2020 var ett exceptionellt år på många sätt. För vår del innebar det en hög efterfrågan på våra produkter eftersom effektiv syretillförsel är en viktig del i behandlingen av covid-19. På uppdrag av de brittiska hälsovårdsmyndigheterna producerade vi systemen för att leverera syre till över 15 000 intensivvårdsplatser i Storbritannien. Samtidigt var efterfrågan från våra exportmarknader också omfattande. Förutom de affärsmässiga effekterna av den höga efterfrågan förstår varje anställd just nu vikten av de produkter vi levererar. Våra medarbetare har verkligen visat vad de går för och presterat exceptionellt bra och deras hårda arbete har verkligen hjälpt människor, säger Robert.

Familjekultur

–Vi har en stark familjekultur på Precision Parts, vilket har varit viktigt för mig från början och under hela vår tillväxtresa. Därför var kulturen också viktig när jag diskuterade en försäljning till Indutrade, säger Robert.

Vi har en stark familjekultur på Precision Parts, vilket har varit viktigt för mig från början och under hela vår tillväxtresa. Därför var kulturen också viktig när jag diskuterade en försäljning till Indutrade.

–Jag kom i kontakt med Indutrade för fyra år sedan när jag var på en mässa i Dubai och pratade med ett företag som jag känner sedan tidigare. De berättade att de sålt sitt företag till Indutrade och frågade om jag någonsin funderat på att sälja. Genom åren har jag kontaktats av olika företagsrådgivare som kommit med erbjudanden, men jag har aldrig varit riktigt intresserad. Mina kontakter berättade för mig om Indutrade och frågade om de fick vidarebefordra mina kontaktuppgifter. Två veckor senare blev jag uppringd av Indutrade, berättar Robert.

Gemensam syn på människor

–Jag lockades av Indutrade eftersom vi har samma syn på människor och den familjära atmosfären. De förklarade sin decentraliserade modell som att ”du kommer att driva ditt företag i morgon som du gör idag, och om du behöver stöd säger du till”. För att bli övertygad om att det faktiskt stämde i praktiken föreslog de att jag skulle prata med några andra VD:ar i gruppen, och det gjorde jag. Alla bekräftade Indutrades sätt att arbeta och därför blev Precision Parts en del av Indutradekoncernen i maj 2018, säger Robert.

–Allt Indutrade sa har visat sig vara sant. Vi bedriver vår verksamhet som tidigare och har fortsatt att vara ett lönsamt och växande företag. De enda förändringar har varit till det bättre. Till exempel har våra interna processer för rapportering och uppföljning förbättrats, vilket underlättar och säkerställer ett effektivt beslutsfattande. Jag har också en mer professionell styrelse som ger mig tillgång till bred kunskap och kompetens och som ökar våra möjligheter att växa och förbättra oss ännu mer i framtiden, säger Robert.

Spännande personliga utmaningar

–Att bli en del av Indutrade har för mig personligen betytt att jag blivit delaktig i ett större sammanhang, vilket medför nya och spännande utmaningar. Precision Parts är ett av drygt 30 företag inom Indutrades affärsområde Flow Technology, som består av företag med liknande verksamheter och intressen. Ett normalt år, träffas vi alla ett par gånger och umgås och lär känna varandra, även på ett personligt plan. Som företagare är du ofta ensam med stora beslut och problem, så att komma in i ett sammanhang med branschkollegor som är mer än villiga att dela med sig av erfarenhet och kunskap, är något jag verkligen uppskattar, säger Robert.

–Nu ser jag fram emot att på sikt bidra till att bygga ett medicinteknikkluster inom Indutrade. Den resan har redan påbörjats då vi i september 2020 gjorde vårt första förvärv där jag sitter nu sitter med i styrelsen. Eftersom jag också är ansvarig för en affärsenhet inom Indutrade ser jag fram emot att göra ännu fler förvärv av framgångsrika företag som drivs av äkta entreprenörer och därigenom utveckla både mig själv och Indutrade, säger Robert.

Robert Parry

VD, Precision Parts UK

rob@precisionuk.co.uk

Våra entreprenörer berättar

För att på bästa sätt förstå hur vi arbetar och vad det innebär att vara en del av Indutrade kan du här läsa berättelser från några av de entreprenörer som sålt sina bolag till oss. Vad har förvärvet inneburit för dem och hur ser de på Indutrade som ägare?