Stefan Edman, Inköpare, G A Lindberg ChemTech, Stockholm

Stefan Edman har arbetat med inköp på G A Lindberg ChemTech i 25 år. Trots många år i företaget är den ena dagen inte den andra lik. Kunderna kommer alltid med nya frågeställningar och det finns alltid mer att lära sig om produkterna. 

Vi träffade Stefan för att få veta mer om hans arbete.

Var är du ifrån och hur hamnade du på G A Lindberg?

Jag är uppvuxen i Stockholm och har arbetat med transportledning inom transportbranschen under 80-talet. Jag började på G A Lindberg ChemTech 1989.

Vill du berätta lite kort om företaget?

G A Lindberg består av tre teknikförsäljningsbolag ägda av Indutrade: ChemTech, Processteknik och SealTech.  Jag arbetar på G A Lindberg ChemTech som säljer smörjmedel, lim och tätningsmedel till industrin. Vi producerar inte något själva utan köper varor i Europa och säljer vidare i Sverige.

G A Lindberg grundades 1944 när andra världskriget var i slutfasen och Europa låg i spillror. Vår grundare köpte mekaniska fästelement som han sedan sålde vidare i Sverige och Europa som behövde återuppbyggas. Sedan dess har vi fortsatt i andan att köpa och sälja vidare, fast nu med kemiska produkter.

Vill du berätta lite om din roll på G A Lindberg?

Jag köper in produkter från Tyskland, Belgien, Schweiz och Italien. Vi har cirka 65 leverantörer runt om i Europa som genom oss och våra återförsäljare når cirka 10 000 kunder med kemiska produkter.

Jag driver också ett sidospår inom G A Lindberg där vi erbjuder en distributionslösning för utvalda kunder i Norden. Mer konkret innebär det att vi fungerar som ett nav dit leverantörerna skickar sina varor som vi sedan distribuerar vidare till kunder i Norden. Det är ett uppdrag där jag bl a har nytta av min tid i transportbranschen då jag lärde mig om transporter av farligt gods.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är helt klart kontakten med kunder och leverantörer. Nya kunder innebär nya frågeställningar och efter 25 år skulle man kanske kunna tro att frågorna tömts ut, men så är det verkligen inte. Jag ställs hela tiden inför nya utmaningar eftersom den ena kundens situation inte är den andra lik.

Fungerar bolaget annorlunda idag än före ni förvärvades av Indutrade?

Jag har personligen ingen erfarenhet av tiden före Indutrade. Men som jag har förstått det var organisationen mer toppstyrd innan förvärvet. G A Lindberg är idag en väldigt platt och öppen organisation där alla i princip har fria händer att utforma sitt dagliga arbete.