Hans van Nimwegen, Controller, KIN Pompentechniek, Nederländerna

Hans van Nimwegen började ta kvällskurser i ekonomi under sin militärtjänstgöring och fortsatte med det när han sedan började som lagerarbetare. Idag är han Controller i det holländska företaget KIN Pompentechniek som säljer pumpar för trädgårdsodling, pooler, avloppshantering och maskindelar.

Vi träffade Hans Van Nimwegen för att fråga honom om hans jobb och hur Indutrades förvärv har påverkat honom.

Vill du berätta lite om din roll på KIN Pompentechniek?

Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är relaterade till bokföring. Jag bokför inköpsfakturor, fyller vårt beslutsstödsystem med relevanta siffror, stämmer av lagervärdet och hanterar provision till underleverantörer.

Jag tillbringar även tid med att utvärdera nya kunder och deras betalningsförmåga, samt ansvarar för kunduppföljning tillsammans med säljavdelningen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är mina kollegor och att arbetsuppgifterna är så varierande. Det håller mig motiverad och alert.

Har ditt företag förändrats sedan det förvärvades av Indutrade?

För mig och vår VD har arbetsuppgifterna förändrats nämnvärt. Men de övriga på företaget har nog inte märkt av någon förändring. För min del innebär förvärvet att den finansiella rapporteringen förändrats. För vår CEO har säljansvaret försvunnit men totalansvaret för bolaget har istället ökat. Innan förvärvet var vår förre ägare involverad i alla viktiga beslut som skulle tas, idag sköts det av den nya ledningsgruppen.

Har din personliga jobbsituation förändrats sedan förvärvet?

Ja, arbetet med den finansiella rapporteringen har ändrats en hel del. Allt är på engelska och till en början var det svårt med alla termer. Rapporteringen går snabbare och sådant som förut gjordes på två månader görs idag istället på bara två veckor. Indutrade koncentrerar sig mer på de stora dragen och redovisningskontona är därför betydligt färre idag. Förut hade vi ungefär 70 konton att hålla reda på, idag är det bara sex eller sju stycken.

Genom Indutrade vidgas också perspektivet och vi får ta del av finansiell information för andra bolag i Indutrades Beneluxgrupp vilket jag tycker är väldigt intressant.