David MacGregor                       Teknisk chef, CRP, Storbritannien

David MacGregor växte upp i vad som anses vara golfens hemstad - St Andrews i Skottland. Men trots att han spelade mycket golf som barn var det inom tekniken han hittade sitt kall. I dag arbetar han som teknisk chef på CRP, ett företag som specialiserat sig på korrosionsbeständiga produkter för den kemiska industrin.

 

Vi ställde några frågor till David McGregor om hans arbete och hur Indutrade har påverkat det.

Berätta lite om din roll på CRP

Ingenjörsfunktionen hos CRP omfattar två delar. Min roll är att fungera som chef för det breda utbudet av aktiviteter inom dessa två delar. Jag hjälper även till operativt där det behövs.

Den första delen är dagligt tekniskt stöd till kunder, försäljning, logistik och produktion som består i huvudsak av att:

• titta på förfrågningar för icke-standardiserade produkter för att möta kundens behov.
• genomföra detaljerat tekniskt arbete för att resten av verksamheten ska kunna tillverka icke-standardiserade eller nya produkter.
• svara på våra kunders tekniska frågor.

Den andra delen av den tekniska avdelningens arbete är produkt- och processutveckling. Med tanke på att vi på CRP är väldigt specialiserade inom en nisch, är stora delar av vår tillverkningsutrustning inte möjlig att köpa någon annanstans. Därför är allt konstruerat hos oss själva istället.

”Jag trivs med att lyssna in vad kunden har för problem, ta fram en produkt som löser problemet och sedan leverera den till kunden.”

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är mina kollegor och att få hjälpa våra kunder. Jag trivs med att lyssna in vad kunden har för problem, ta fram en produkt som löser problemet och sedan leverera den till kunden.

Är ert företag annorlunda nu än innan det förvärvades av Indutrade?

Vi har bara varit en del av Indutrade i ett par månader. Men de har hela tiden låtit oss sköta oss själva och inga förändringar har skett i den dagliga verksamheten. Det som förändrats är att vi fått tillväxtmöjligheter som inte hade varit möjliga om vi fortsatt som ett litet oberoende företag.

Har din personliga jobbsituation förändrats sedan företaget förvärvats?

Nej, det är som förut.